Stamtavle

Alle killinger skal have en Felis Danica stamtavle, og opdrættere i de danske hovedklubber er forpligtet til at få stamtavler på alle killinger. Stamtavlen er den, som klassificerer en kat som tilhørende en bestemt race og gør, at den kan betragtes som en racekat. Desuden fortæller stamtavlen også noget om kattens forældre, bedsteforældre, og man kan følge kattens aner i mange generationer bagud.

Stamtavlen giver dig også mulighed for forskellige former for statistiske beregninger, som f.eks. bestemmelse af kattens indavlskoefficient, og kortlægning og sporing af eventuelle genetiske sygdomme, der måske først opdages på et senere tidspunkt i en kats liv.

Hvis du køber kat uden stamtavle, kan du blive godt og grundigt snydt. Du kan købe en kat, som måske har en arvelig sygdom, men det kan man ikke spore, hvis der ikke er stamtavle på din kat.

Hvornår kan killingen flytte hjemmefra

En killing kan flytte hjemmefra ca. fra 12 ugers alderen. Og i denne forbindelse er jeg forpligtet til ikke at sælge killinger før 12 ugers alderen, det er jeg omfattet af, i forhold til hovedklubbens bestemmelser.

Når du/i køber en killing hos mig, sælges den tidligst fra 14 uger. Dette har jeg besluttet grundet jeg som opdrætter t bestræbe mig på, at være sikker på min faglighed som opdrætter, og i denne forbindelse er det killingens temperament, aftegninger og om katten egner sig som kælekat/udstillingskat eller avls-kat.

Neutralisering 

Man kan neutralisere en kat fra 12 – 14 ugers alderen og opefter – dog senest ved 8 måneders alderen. Nogle vælger at neutralisere deres killingerne, inden de flytter hjemmefra, og som køber vil man derfor slet ikke skulle tage stilling til, hvornår katten skal neutraliseres. 

Jeg sælger killinger som ikke er neutraliseret, dvs du som killingekøber forpligtiger dig, til at besøge dyrlægen for dette. Killingen neutraliseres senest som 8 mdr. og vejer mellem 2-2,5 kg. Da ja mener der er risico ved at lægge en lille killing i narkose. Kvittering for neutralisering sendes i kopi til mig, som dokumentation for det forpligtigende i købskontrakten.

 

 

  • Standard for den hellige birma